Kotimaan matkailua, viikonloppu Jyväskylässä

Olimme mieheni kanssa viettämässä kahdenkeskistä laatuaikaa ja minilomaa Jyväskylässä. Olen vahvasti sitä mieltä, että puolisolle ja parisuhteelle tulee antaa kahdenkeskistä laatuaikaa, jotta suhteen kipinä, rakkaus, intohimo, ystävyys ja vahva halu olla yhdessä pysyy yllä. Kahdenkeskiset hetket ovat parhaimmillaan sekä osa arkea, että teemana osalle lomista.

Kiire, velvollisuudet, lapset, työ, harrastukset ja elämä itsessään vie helposti mennessään, jolloin erehtyy pitämään kaikkein tärkeimpiä asioita ja ihmissuhteita itsestäänselvyyksinä, kun niihin tottuu. Kuitenkin elämä tuo tullessaan muutoksia ja yllätyksiä, joihin ei ole osannut varautua. On siis tärkeää kirkastaa mielessään, mitkä asiat ja mitkä ihmissuhteet tuovat elämään lisää mielekkyyttä ja merkitystä ja millaisten asioiden parissa haluaa elämänsä käyttää. Niihin tärkeisiin asioihin ja ihmissuhteisiin tulee myös panostaa aikaa.

En ole moniin vuosiin ollut Jyväskylässä ja junamatka Turusta määränpäähän olikin oiva alku minilomallemme ja matkan aikana ehti sopivasti virittäytyä lomatunnelmaan. Pidän junassa matkustamisesta, varsinkin jollei juna ole liian täynnä, vaan äänimaailma on sopivan rauhallinen ja tunnelma seesteinen. Jyväskylässä oli ihanasti maa lumesta valkoisena ja ilmassa pakkasen tuoksua.

En ole aiemmin yöpynyt Omenahotellissa ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt. Hintataso oli edullinen, huoneen varustelu riittävä, sijainti oivallinen ja kaikin puolin toimiva kokonaisuus. Aikataulujen ja ohjelmamme puolesta tiesimme ettei hotelliaamiaiselle ole tarvetta, eikä hotellin respalle, joten tämä ratkaisu oli enemmän kuin sopiva. En osaa edes sanoa miksi aiemmin mielikuvani Omenahotellin ketjua kohtaan on ollut aavistuksen kielteinen, mutta käsitykseni muuttui täysin omakohtaisen kokemuksen myötä.

Minilomamme oli ihana idyllinen kahdenkeskinen irtiotto ja keskittymistä vain toisiimme. Ja kun matkustimme kotikaupungista uusiin maisemiin, viikonloppu tosiaan tuntui lomalta. Nämä parisuhteen laatuajan hetket ovat henkilökohtaisesti itselleni hyvin tärkeitä ja haluan, että kalenteriin on aina merkitty valmiiksi se seuraava reissu ja kohokohta. Kotimaan matkailu ja muutaman tunnin matkustus suuntaansa on riittävän nopeasti taitettu, mutta kuitenkin antaa lomatunnelmaa ja lisäksi näkee ja pääsee tutustumaan Suomen ihaniin ja kauniisiin kaupunkeihin.

Puoliso on parhaimmillaan samanaikaisesti paras ystävä, kumppani sekä rakastaja, joten tätä ihmissuhdetta täytyy huoltaa ja hoitaa, jotta se pysyy elinvoimaisena. Tottakai velvollisuudet vievät välillä mennessään ja tulee kiireisempiä aikakausia, mutta perustana haluan kuitenkin itse panostaa parisuhteeseen aikaa ja laatua. Suosittelenkin lämpimästi pieniä kahdenkeskisiä minilomia säännölliseen toteutukseen ylläpitämään parisuhteen kipinää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *